Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Sarokülőgarnitúrák

Sarokülőgarnitúrák - Hol nappali, hol háló

Nincs praktikusabb egy mutatós sarokülőgarnitúránál, amelyet napközben kellemes ülőhelyként, éjszaka pedig akár ágyként is használhatunk.

Ha kicsi a lakás, egy többfunkciós sarokülőgarnitúra számunkra ideális megoldás. Amennyiben nincs szükségünk sok ülőhelyre, ellenben egy olyan kanapéra igen, amelyen kényelmesen elnyúlhatunk, napközben lehet rajta olvasni, tévézni, de akár le is ültethetünk rá egy-két vendéget, nincs praktikusabb nála.

Nem foglal sok helyet, elfér a sarokban, ráadásul nem probléma, ha csak jobbos vagy csak balos változatban tudjuk elhelyezni: mindkettő megoldható.

A sarokkanapékat illetően is igen széles a választék: változatos forma- és színvilág áll rendelkezésünkre, csak ki kell választanunk, melyik mutatna legjobban a szobában.

A kényelmes sarokülőgarnitúrák egy része tökéletes mindennapos alvásra. A pótágy kihúzása nem okoz nehézséget, a nyitható rész alatt pedig ágyneműtartót is találunk.

Fantáziánkat, elképzeléseinket a sarokülőkön élhetjük ki a leginkább: ha nekünk úgy tetszik, az ülőgarnitúra ülőfelülete, alsó része és párnái is készülhetnek más-más szövettel. Mivel mindennap alhatunk rajta, ne válasszunk ilyen szempontból előnytelen textilbőrt az ülőfelületre.

Ha sarokkanapéban megtaláljuk az igazit, máris hangulatos kuckót varázsoltunk a szobából! Stílustól függetlenül, idősek és fiatalok számára is nagyon szerethető bútordarab. Válasszunk elé egy kis dohányzóasztalt: kész is a tökéletes nappali, amelyet este arrébb tolunk, és hálószobává alakítjuk a sarkot.

Egy klasszikus stílusú, elegáns, valódi bőr, fabetétes sarokülőgarnitúra, melyet szép tűzései tesznek még mutatósabbá, szintén remek választás, a nappali ékessége - ám ágynak nem javasolt és nyitott állapotban nem mutat jól.

Praktikus kis bútordarab válik egy szivacsos sarokülőgarnitúrából is, melyen a háttámla keménysége nagypárnákkal ellensúlyozható – ez sem alkalmas azonban mindennapos alvásra, inkább vendégágynak ajánlott.

Ha az ágyfunkció nem szükséges számunkra, igazán különleges, egyedi darabokból választhatunk.

Karfás, díszpárnákkal bőségesen ellátott, hullámrugós, akár vaskos lábakon álló, kissé nosztalgikus modellekből is - melyek azonban tényleg csak „teadélutánokra” javasoltak.

Több sarokülőgarnitúrákhoz puff is tartozik. Ha jól ki tudjuk használni, ideális választás ez az összeállítás. Lehet válogatni!


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Kanapé gyermekeknek

Kanapé gyermekeknek

Kis szobába, kis kanapé a gyerkőcnek. Olvasd el tippjeinket a választáshoz!
Rattan és fonott komódok, tárolók

Rattan és fonott komódok, tárolók

A kertben is fontos a tárolási lehetőség!
Fali lámpák gyermekeknek

Fali lámpák gyermekeknek

Fali lámpa a gyerekszoba őrzője...
Modern ágykeretek

Modern ágykeretek

Kattints a részletekért!
Valódi bőr anyagok

Valódi bőr anyagok

Az igazi klasszikus: valódi bőr. Kattints és olvasd el minden jellemzőjét!