Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Asztali lámpák, íróasztali lámpák

Ha fontos a világítás…

A jó megvilágítás sosem árt, akár íróasztali fényforrásról van szó, akár a komódra helyezett hangulatlámpáról…

Az asztalra mindig elkél egy lámpa! Legyen az íróasztal, dohányzóasztal vagy akár egy komód, ha nem használunk erős fényt, csak a munkához vagy hangulatvilágításképpen van szükségünk fényforrásra, hasznos és igazi hangulatteremtő lehet egy asztali lámpa. Számos változatuk van: dolgozólámpa, kislámpa, éjjeli lámpa, íróasztal lámpa.

Ezek a lakberendezési kiegészítők elengedhetetlen tartozékai egy jól felszerelt íróasztalnak: nehezen dolgozhatnánk, tanulhatnánk természetes fény nélkül, ha nem kapcsoljuk be őket. Ha nem szeretjük a szobában a nagy fényt, vagy nincs is rá szükség, egy hangulatos éjjeli lámpa mindig jó szolgálatot tehet.

Bármilyen stílus is a kedvencünk, sokféle típusból válogathatunk!

Aki kedveli a gömb alakú kerámiából készült, textil búrás lámpát, több vidám színből is választhat.

Szintén a hagyományosabb stílus rajongóinak ajánlott a kissé nosztalgikus, mindenfelé forgatható, és bármilyen asztalhoz odafogatható, fém asztali lámpa. Talpas változatban is kapható, fémből és műanyagból.

A klasszikus bútorok rajongóinak garantáltan tetszeni fog az antik stílusú, elegáns, fából és színes üvegből készült éjjeli lámpa, mely a komódok „kötelező” kiegészítője.

Az elegáns, ugyanakkor modern otthonokban is remek hangulatot adó Bahia vagy Bombai stílusú asztali lámpa, mely mutatós kerámia testével és hangulatos textil búrájával dísznek is tökéletes.

A zöld vagy fehér üveg búrás , króm- vagy bronz vázas banklámpa ugyancsak egy hagyományos íróasztalon mutat jól. Teljes fém változata is nagyon elegáns.

A modern asztalok nélkülözhetetlen kiegészítőjének számítanak a hozzájuk illő, fiatalos, állítható nyakú , fém- és műanyag lámpák.

Számos változatban és színben lehetnek a miénk – akár a kúp formájút szeretjük, akár a gömb talpút, akár az egyszerű, dupla búrájút, akár az olyat, amelyet bárhova odacsíptethetünk.

A gyerekszoba íróasztalához mesefigurás lámpa az ideális választás!

A nagyon modern stílus szerelmeseinek az egyedi, fiatalos fém lámpa lehet a kedvencük, energiatakarékos led világítással, vagy egy keskeny, praktikus, műanyag lámpa mozgatható szerkezettel.

Azoknak, akik kifejezetten hangulatot szeretnének, a mutatós, színes, viaszbuborékos lávalámpa ajánlott, a sólámpa vagy akár a pohár külsejű, bárhová lerakható, érintés-érzékelő tofu asztali lámpa. Kellemes világítást!


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Éjjeliszekrények

Éjjeliszekrények

Szemüveg, víz, telefon? Hova rakjuk ezeket lefekvéskor? Kattints és megtudod!
Konyhabútor tervezés

Konyhabútor tervezés

A konyha tervezésének szabályai. Kattints és olvasd el!
Klasszikus ágykeretek

Klasszikus ágykeretek

Klasszikus otthonba klasszikus ágykeret. Kattints a részletekért!
Fotelek

Fotelek

Egy kényelmes fotel nem hiányozhat a nappaliból!
Fix kanapék, heverők

Fix kanapék, heverők

Praktikus kialakítású heverők és fix kanapék. De mikor is jó választás ez a fajta bútor?