Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Bútorápoló szerek

Bútorápoló szerek. Amikor a bútor ápolásért kiált…

Amit használunk, azt karban is kell tartani – legtöbb esetben. Bútoraink is úgy maradnak sokáig szépek, ha megfelelően ápoljuk őket!

Ámulatba ejtő látvány nappalinkban egy gyönyörű bőr ülőgarnitúra, bőrkanapé, amelyen nemcsak üldögélünk, beszélgetünk, olykor a gyerekek is csúsznak-másznak rajta.

Bármennyire óvjuk is, használat során a felülete szennyeződik, zsírosodik. Időről-időre elő kell vennünk a bútorápoló szereket, meg kell tisztítanunk, ha azt szeretnénk, hogy éveken át megmaradjon természetes szépsége.

A bútorjavítók között a bőrtisztító az egyik legfontosabb: bármilyen színű bőr-, illetve műbőr garnitúra tisztítására alkalmas, csak végig kell vele törölni ronggyal a felületet.

A környezetbarát bőrtisztító használata után bőrápoló balzsamot is érdemes kanapénkra felvinni, hogy a hatás még tartósabb legyen: táplálja a bőrt és vízlepergetővé teszi.

A bőr eredeti lágysága és színe gyorsan visszaállítható, ha alkalmazzuk a méhviaszos bőr balzsamot, mely szintén természetes anyagból készül, egészségünkre nem ártalmas!

Bizonyos bőrtípusokra, így a nubuk, a velúr, a bokszbőr esetében érdemes vízlepergető impregnáló spray-t használnunk: ez olyan bútorápoló, mely bőrtisztítóként a cipőkön is alkalmazható. A velúr bútorokat színtelen tisztítóhabbal is ápolhatjuk!

De mi a teendő, ha bútoraink textil- és a kárpitfelülettel vannak ellátva?

Környezetbarát bútorápoló számukra is van: a narancsillatú tisztító zselét nemcsak tisztításra, hanem takarításkor is bevethetjük, ugyanis bútorra, kárpitra, szőnyegre és üvegfelületre is jó, ráadásul igen takarékos bútorápoló szer.

A textíliák felületét – nemcsak a bútorszövetét, hanem a ruhákét is – tisztíthatjuk illatos textil frissítővel, ha bármilyen kellemetlen szagot szeretnénk kiűzni belőle.

A kerámia, a fém, a műanyagfelületek számára kiváló bútorápoló a polírozó, konzerváló tisztító kristály, így konyhában és fürdőszobában mindenképp ott a helye, de a krómozott felületek is gyönyörűek lesznek tőle.

A fontos bútorjavító szerek között megtaláljuk a pillanatragasztót és a textilragasztót is, no és természetesen a mosható, mikroszálas törlőkesztyűt, amellyel minden tisztítás könnyed és biztonságos… Így már nem lesz nehéz a takarítás!


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Dekor, gyerek lámpák

Dekor, gyerek lámpák

Egy lámpa is funkcionálhat dekorációként!
Étkezőgarnitúrák

Étkezőgarnitúrák

Praktikusabb garnitúrában venni az étkező berendezését. De milyen szempontok alapján válasszunk?
Elemes bútorok

Elemes bútorok

Akár az egész lakást berendezheted egy bútorcsaládból.
Lakberendezési stílusok

Lakberendezési stílusok

A lakberendezési stílusok megismeréséhez kattints!
Dohányzóasztalok puffal

Dohányzóasztalok puffal

Két legyet egy csapásra! Kattints és olvasd el miért!