Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Bútorápoló szerek

Bútorápoló szerek. Amikor a bútor ápolásért kiált…

Amit használunk, azt karban is kell tartani – legtöbb esetben. Bútoraink is úgy maradnak sokáig szépek, ha megfelelően ápoljuk őket!

Ámulatba ejtő látvány nappalinkban egy gyönyörű bőr ülőgarnitúra, bőrkanapé, amelyen nemcsak üldögélünk, beszélgetünk, olykor a gyerekek is csúsznak-másznak rajta.

Bármennyire óvjuk is, használat során a felülete szennyeződik, zsírosodik. Időről-időre elő kell vennünk a bútorápoló szereket, meg kell tisztítanunk, ha azt szeretnénk, hogy éveken át megmaradjon természetes szépsége.

A bútorjavítók között a bőrtisztító az egyik legfontosabb: bármilyen színű bőr-, illetve műbőr garnitúra tisztítására alkalmas, csak végig kell vele törölni ronggyal a felületet.

A környezetbarát bőrtisztító használata után bőrápoló balzsamot is érdemes kanapénkra felvinni, hogy a hatás még tartósabb legyen: táplálja a bőrt és vízlepergetővé teszi.

A bőr eredeti lágysága és színe gyorsan visszaállítható, ha alkalmazzuk a méhviaszos bőr balzsamot, mely szintén természetes anyagból készül, egészségünkre nem ártalmas!

Bizonyos bőrtípusokra, így a nubuk, a velúr, a bokszbőr esetében érdemes vízlepergető impregnáló spray-t használnunk: ez olyan bútorápoló, mely bőrtisztítóként a cipőkön is alkalmazható. A velúr bútorokat színtelen tisztítóhabbal is ápolhatjuk!

De mi a teendő, ha bútoraink textil- és a kárpitfelülettel vannak ellátva?

Környezetbarát bútorápoló számukra is van: a narancsillatú tisztító zselét nemcsak tisztításra, hanem takarításkor is bevethetjük, ugyanis bútorra, kárpitra, szőnyegre és üvegfelületre is jó, ráadásul igen takarékos bútorápoló szer.

A textíliák felületét – nemcsak a bútorszövetét, hanem a ruhákét is – tisztíthatjuk illatos textil frissítővel, ha bármilyen kellemetlen szagot szeretnénk kiűzni belőle.

A kerámia, a fém, a műanyagfelületek számára kiváló bútorápoló a polírozó, konzerváló tisztító kristály, így konyhában és fürdőszobában mindenképp ott a helye, de a krómozott felületek is gyönyörűek lesznek tőle.

A fontos bútorjavító szerek között megtaláljuk a pillanatragasztót és a textilragasztót is, no és természetesen a mosható, mikroszálas törlőkesztyűt, amellyel minden tisztítás könnyed és biztonságos… Így már nem lesz nehéz a takarítás!


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Textilbőr anyagok

Textilbőr anyagok

A textilbőrök előnyei és hátrányai. Kattints a részletekért!
Megbántad a vásárlást?

Megbántad a vásárlást?

Hosszú távra tervezett daraboknál nehéz a választás. Kattints pár hasznos segítségért!
Modern ágykeretek

Modern ágykeretek

Kattints a részletekért!
Hogyan válasszunk tinibútort?

Hogyan válasszunk tinibútort?

A legnehezebb korszakban stílust választani is nehéz. Adunk hozzá egy kis segítséget!
Alaprajz készítés

Alaprajz készítés

Alaprajz készítés egyszerűen. Kattints ide, és olvasd el, hogy mire kell odafigyelned!