Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Forgószék kontra padló?

Manapság egyre többen alakítanak ki otthonunkban is - ki munkavégzésre, ki pedig szórakozáshoz - számítógépsarkot. A számítógépsarok egyik nélkülözhetetlen elemét képzi a gurulós forgószék, ami mai cikkünk főszereplője.

Ebben a cikkben nem a forgószék kényelméről tudhatsz meg hasznos infókat, hanem a forgószék és a padló viszonyáról, tartósságáról, amit sokan nem vesznek figyelembe a forgószék kiválasztásakor.

Nem mindegy ugyanis, hogy a forgószékünk alatt milyen padlóval rendelkezünk. Szőnyeg lesz a székünk alatt, vagy parketta, esetleg járólap? A padló típusától függően oda kell figyelnünk, hogy leendő forgószékünket milyen görgőkkel kapjuk! Ezt figyelmen kívül hagyva ugyanis nagyon hamar tönkremehet a padlófelület. A padlófelülettől függően más és más féle görgők ajánlottak puhább (pl. szőnyeg) és keményebb (pl. parketta) felületekre.

Az forgószékek görgőinek egyik fajtája kemény futófelülettel készül. Az ilyen görgők valók a puhább padlófelületekre, mint a szőnyeg, a PVC padló, vagy a linóleum.

A forgószék görgők másik fajtája puhább műanyagból készült futófelülettel rendelkezik. Ebből kifolyólag válik alkalmassá arra, hogy olyan kemény felületeken használjuk, mint a parketta és a járólap. A lágyabb futófelületnek köszönhetően ezek a görgők nem teszik tönkre a kemény padlófelületet sem és halkan gurulnak rajta.

Kemény felületeknél a puhább görgő azért is fontos, mert így a forgószékünk a legkisebb mozdulatoktól nem gurul majd hátra és nem kell állandóan visszahúznunk gépelés közben.


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Nincs többé folt?

Nincs többé folt?

Az örök probléma, a foltos bútor. Hogyan tisztítsuk?
Tálalószekrények

Tálalószekrények

Nagyobb lakások ideális kiegészítője. Hova ajánlott?
Tömör fenyő ágykeretek

Tömör fenyő ágykeretek

Ha igazán tartós ágykeretre vágysz, válassz tömör fenyő bútort!
Kanapé gyermekeknek

Kanapé gyermekeknek

Kis szobába, kis kanapé a gyerkőcnek. Olvasd el tippjeinket a választáshoz!
Sarokülőgarnitúrák

Sarokülőgarnitúrák

A sarokülőgarnitúra egy többfunkciós bútordarab. Hogy miért? Kattints és olvasd el!