Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Forgószék kontra padló?

Manapság egyre többen alakítanak ki otthonunkban is - ki munkavégzésre, ki pedig szórakozáshoz - számítógépsarkot. A számítógépsarok egyik nélkülözhetetlen elemét képzi a gurulós forgószék, ami mai cikkünk főszereplője.

Ebben a cikkben nem a forgószék kényelméről tudhatsz meg hasznos infókat, hanem a forgószék és a padló viszonyáról, tartósságáról, amit sokan nem vesznek figyelembe a forgószék kiválasztásakor.

Nem mindegy ugyanis, hogy a forgószékünk alatt milyen padlóval rendelkezünk. Szőnyeg lesz a székünk alatt, vagy parketta, esetleg járólap? A padló típusától függően oda kell figyelnünk, hogy leendő forgószékünket milyen görgőkkel kapjuk! Ezt figyelmen kívül hagyva ugyanis nagyon hamar tönkremehet a padlófelület. A padlófelülettől függően más és más féle görgők ajánlottak puhább (pl. szőnyeg) és keményebb (pl. parketta) felületekre.

Az forgószékek görgőinek egyik fajtája kemény futófelülettel készül. Az ilyen görgők valók a puhább padlófelületekre, mint a szőnyeg, a PVC padló, vagy a linóleum.

A forgószék görgők másik fajtája puhább műanyagból készült futófelülettel rendelkezik. Ebből kifolyólag válik alkalmassá arra, hogy olyan kemény felületeken használjuk, mint a parketta és a járólap. A lágyabb futófelületnek köszönhetően ezek a görgők nem teszik tönkre a kemény padlófelületet sem és halkan gurulnak rajta.

Kemény felületeknél a puhább görgő azért is fontos, mert így a forgószékünk a legkisebb mozdulatoktól nem gurul majd hátra és nem kell állandóan visszahúznunk gépelés közben.


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Íróasztalok, számítógépasztalok

Íróasztalok, számítógépasztalok

A dolgozószoba berendezése is fontos. De hogyan válasszunk megfelelő bútort?
Fenyő komódok

Fenyő komódok

A fenyőből sosem elég!
Étkezőszékek

Étkezőszékek

Rengeteg stílus, forma és méret közül válogathatsz.
Szövetek kopásálósága

Szövetek kopásálósága

Mi is az a Martindale-szám? Kattints és olvasd el!
Gardróbszekrények

Gardróbszekrények

Gardróbszekrény - amelybe mindent elrejthetsz!