Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Forgószék kontra padló?

Manapság egyre többen alakítanak ki otthonunkban is - ki munkavégzésre, ki pedig szórakozáshoz - számítógépsarkot. A számítógépsarok egyik nélkülözhetetlen elemét képzi a gurulós forgószék, ami mai cikkünk főszereplője.

Ebben a cikkben nem a forgószék kényelméről tudhatsz meg hasznos infókat, hanem a forgószék és a padló viszonyáról, tartósságáról, amit sokan nem vesznek figyelembe a forgószék kiválasztásakor.

Nem mindegy ugyanis, hogy a forgószékünk alatt milyen padlóval rendelkezünk. Szőnyeg lesz a székünk alatt, vagy parketta, esetleg járólap? A padló típusától függően oda kell figyelnünk, hogy leendő forgószékünket milyen görgőkkel kapjuk! Ezt figyelmen kívül hagyva ugyanis nagyon hamar tönkremehet a padlófelület. A padlófelülettől függően más és más féle görgők ajánlottak puhább (pl. szőnyeg) és keményebb (pl. parketta) felületekre.

Az forgószékek görgőinek egyik fajtája kemény futófelülettel készül. Az ilyen görgők valók a puhább padlófelületekre, mint a szőnyeg, a PVC padló, vagy a linóleum.

A forgószék görgők másik fajtája puhább műanyagból készült futófelülettel rendelkezik. Ebből kifolyólag válik alkalmassá arra, hogy olyan kemény felületeken használjuk, mint a parketta és a járólap. A lágyabb futófelületnek köszönhetően ezek a görgők nem teszik tönkre a kemény padlófelületet sem és halkan gurulnak rajta.

Kemény felületeknél a puhább görgő azért is fontos, mert így a forgószékünk a legkisebb mozdulatoktól nem gurul majd hátra és nem kell állandóan visszahúznunk gépelés közben.


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Kárpitozott franciaágyak

Kárpitozott franciaágyak

A kárpitozott franciaágyak előnyeiért kattints!
Fa és bútorlapos asztalok

Fa és bútorlapos asztalok

Óriási választék, természetes megjelenés. Kattints a részletekért!
Csillárok, mennyezeti lámpák

Csillárok, mennyezeti lámpák

Egy szobának a világítása is nagyon fontos!
Design kanapék

Design kanapék

Mutatós kanapék, melyek akár alvásra is alkalmasak. Lehetséges ez?
Sarokülőgarnitúrák

Sarokülőgarnitúrák

A sarokülőgarnitúra egy többfunkciós bútordarab. Hogy miért? Kattints és olvasd el!