Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Kanapé gyermekeknek

Kanapé gyermekeknek - Ideális pihenő és „dühöngő” a gyerekszobában

A gyerekszoba általában nem nagy méreteiről ismert – ezért ha kényelmes ülőhelyet szeretnénk bele, érdemes olyat választani, ami kanapénak és ágynak is megfelel.

Ahogyan a nappaliba vagy a vendégszobába, a csemeték birodalmába is célszerű olyan fekhelyet vennünk, amely napközben ülésre, csevegésre, játékra alkalmas, de éjjel ágyként is funkcionál. Amikor a gyermek kikerül a babaágyból, különösen örül egy igazi, „felnőttes” fekhelynek!

Mivel a szoba mérete többnyire nem túl nagy, a gyerekkanapé kiváló szolgálatot tesz. Vidám, kellemes árnyalataik miatt ezek a bútorok között egész biztosan találunk olyat, ami tökéletesen illeszkedik a gyerekszoba színvilágához. Hiszen egy gyerekbirodalomba el  sem tudnánk képzelni sötét színeket! Fontos, hogy a gyerekbútor sosem rendelkezhet éles szélekkel, a csemeték biztonsága mindenek előtt! 

Ha a gyermek még kicsi, a legjobb, ha olyan kanapé kerül szobájába, amelyről biztosan nem eshet le – oldala védő támlával is rendelkezik. Erre a célra remek a gyerekméretben készülő heverő. Az 1 személyes gyerekbútor kellemes, kopásálló szövete bírja a strapát. Mindennapos alvásra ez a legmegfelelőbb.

Amennyiben a gyerekszobába valóban csak kanapé, illetve vendégágynak való ülőalkalmatosság kell, gyerekméretben is kaphatóak a színes, hangulatos klasszikus kanapék.

Szivacsos felületük miatt alvásra gyermekeknek alkalmasak, de felnőtteknek csak vendégágyként használhatók.

Ez a nagyobb ülőfelülettel rendelkező szivacsos kanapéra és az olvasósarok szerepét is kiválóan betöltő, egyszerűen nyitható fotelágyra is vonatkozik. Külön előnyünk származik belőle, ha nemcsak 1 személyes ággyá alakítható kanapét veszünk – hiszen ketten is használhatják fekhelyként a mutatós bútort.

A gyerekkanapék többsége ágyneműtartós – nyitható, vagy fiókos - amely akár még a játékok egy részének is pakolóhelyül szolgál, ezért érdemes ilyet választani! Fontos, hogy mivel a heverők, kanapék felületére többféle szövet kérhető, az ne textilbőr legyen – fekhelynek és ülőhelynek kevésbé alkalmas, mert nyáron meleg, télen viszont hideg. Nyaralóba, tetőtérbe külön ajánlott ez a gyerekbútor, mert kevés helyet foglal!


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Fali képek

Fali képek

Egy kép nagyon fel tudja dobni a szoba hangulatát. Nem hiszed? Próbáld ki!
Lemosható szövet

Lemosható szövet

A lemosható szövet a legjobb választás! Kattints és olvasd el, hogy miért!
Ágyrácsok

Ágyrácsok

A kényelemhez a jó ágyrács is hozzájárul. Kattints és segítünk választani!
Sarokülőgarnitúrák

Sarokülőgarnitúrák

A sarokülőgarnitúra egy többfunkciós bútordarab. Hogy miért? Kattints és olvasd el!
Textilbőr anyagok

Textilbőr anyagok

A textilbőrök előnyei és hátrányai. Kattints a részletekért!