Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Bútorszövetek tisztítása

Zsenília bútorszövetek

A zsenília tisztítható kárpittisztító géppel - de csak a kisebb bútortisztító fejjel - enyhén mosószeres vízzel. Ajánlott kimondottan kárpittisztító folyadékot használni, de előtte egy kevésbé látható részen végezzünk tesztet, így elkerülhető, hogy nem megfelelő tisztítófolyadékot használunk! Nedves takarítás előtt szárazon alaposan ki kell porszívózni, így nem kenjük bele a port! Minden mosószeres takarítás után tiszta vízzel is át kell mosatni, így nem lesz foltos a felület! Kárpittisztító habbal is takaríthatjuk, de ne túl durva kefével. Használjunk inkább ruhakefét. Itt is érvényes, hogy előtte ki kell porszívózni és a végén tiszta vízzel is át kell takarítani a foltosodás elkerülése végett! Szárítást lehetőleg száraz, pormentes helységben és soha ne napon végezzük, mert kiszívhatja bútorunkat!

Elegant, mikroszálas bútorszövetek

Nem gyűrődő, könnyen tisztítható anyagok, amelyeket akár kárpittisztító géppel is takaríthatunk, de itt is érvényes, hogy minden mosószeres takarítás után tiszta vízzel is át kell mosatni, a foltosodás megelőzése érdekében!

Zsákvászon bútorszövetek

Rugalmas, nem nyúlnak és könnyedén tisztíthatóak akár géppel is, bár inkább a rendszeres porszívózás ajánlott! Kefét csak végső esetben használjunk, mert egyes típusok bolyhosodhatnak! Vegyszeres tisztítás után soha ne felejtsük el a tiszta vízzel történő átmosást! Ezzel megelőzhető, hogy az anyag foltosodjon!

Textilbőr anyagok, műbőrök

A textilbőr anyagok igazán könnyedén tisztíthatóak. Legegyszerűbben ablaktisztítóval távolíthatóak el a szennyeződések. Permetezzük le a felületet és töröljük át egy puha ruhával, vagy papírkendővel. Ha végeztünk töröljük át a felületet nedves ruhával, majd egy tiszta és száraz ruhával töröljük szárazra. Így elkerülhető, hogy a felület foltosodjon. Minden vegyszeres tisztítás előtt végezzünk tesztet egy nem látható helyen és ha végeztünk, vízzel is töröljük át a felületet!

Valódi bőr huzatok

A bőrt célszerű puha kefével rendszeresen kiporszívózni, így a bőr pólusai megtisztulnak a portól, segítve annak természetes szellőzését! A rászáradt port, vagy szilárdabb szennyeződést óvatosan, nedves ruhával távolítsuk el, majd gyapjúkendővel töröljük szárazra! Folyadékot nedvszívó ruhával lehetőleg azonnal itassuk fel! A felszínt ne dörzsöljük! Foltokat, pecséteket szappanos, nedves ruhával távolítsuk el! Minél hamarabb kezeled a keletkezett szennyeződést, annál könnyebben el tudod majd távolítani! A bőrbútort évente kétszer "speciális" bőrápolóval kenjük át!

Lemosható szövetek

Nedvesíts meg egy tiszta törlőkendőt, vagy papírtörlőt és töröld le a foltot! Ha erősebb a szennyeződés, vagy sűrűbb az anyag, mint például a ketchup, előtte permetezd be a felületet vízzel! A lemosható bútorszövetek impregnálva vannak, amitől nem szívják magukba a nedvességet, ellenállnak a legmakacsabb szennyeződéseknek is, mint a csokoládé, ketchup, kávé, vörösbor, vagy a gyerkőc filctolla, zsírkrétája! Kopásállóságuk az átlagos bútorszövetek két-háromszorosa, ez miatt az élettartamuk is igencsak hosszú!


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Fa és bútorlapos asztalok

Fa és bútorlapos asztalok

Óriási választék, természetes megjelenés. Kattints a részletekért!
Gyerek író- és számítógépasztalok

Gyerek író- és számítógépasztalok

Kattints, hogy a megfelelőt választhasd gyermekednek!
Lakberendezési stílusok

Lakberendezési stílusok

A lakberendezési stílusok megismeréséhez kattints!
Rugós matracok

Rugós matracok

Az oldalt alvók választása: a rugós matrac.
Éjjeliszekrények

Éjjeliszekrények

Szemüveg, víz, telefon? Hova rakjuk ezeket lefekvéskor? Kattints és megtudod!