Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Étkezőgarnitúrák

Étkezőgarnitúrák. Az asztal, ahonnan nehéz felkelni…

Mennyi időt töltünk az asztal mellett? Étkező garnitúrát aszerint válasszunk, mire is használjuk leginkább. Evésre vagy társasági összejövetelekre is?

Mekkora a konyha? Az étkezőgarnitúra méretét és akár stílusát is nagymértékben meghatározza, mekkora hellyel van dolgunk, akár az amerikai konyhás nappaliba kerül, akár a konyha része.

Ahogyan azt sem árt figyelembe venni, mire használjuk az evésen túl az étkezőasztalt! Sok lakásban a  családi- és társasági összejövetelek központi helye, ahol enni, inni, beszélgetni, társasjátékozni is lehet.

Ha az ember számít nagy társaságra, érdemes egy nagyobb étkezőasztalba és székekbe beruháznia! Formára és anyagra is érdemes olyat választanunk, amelyet, ha kell, elpakolhatunk, változtathatunk rajta.

Legyen kinyitható vagy kihúzható, nagyobbítható, az éppen fennálló igényeknek megfelelően, ám ha csak a reggeli pirítóst és kávét akarjuk elfogyasztani, ne foglalja szükségtelenül a helyet.

Számos változat áll rendelkezésünkre. Könnyedek és modernek az üveglapos asztalok - kerek vagy szögletes kis étkezőasztal és székek króm lábakkal, mutatós, bézs színű bútorhoz különösen illik a fémvázas étkezőgarnitúra is.

Ha elegáns, hagyományos étkezőgarnitúra a vágyunk, a gyönyörű dió-, éger, antik cseresznye-, magyar szilva- vagy calvados színekben kapható, pácolt és lakkozott, tömör fából készült étkezőasztalok mellé akár hat személyt is leültethetünk. A mutatós textil kárpit külön kényelmet biztosít a székeken.

Az egyszerű elegancia hívei a tömör gumifa étkezőgarnitúra mellett is dönthetnek, melyet az ovális asztal és a zsenília szövet is igen elegánssá tesz.

A kinyitható étkezőasztal könnyedén helyet ad a plusz vendégeknek is. A klasszikus bútorok kedvelői is válogathatnak az utóbbiak közül, nem fognak csalódni!

A különleges darabok sem hiányozhatnak a „repertoárból.” Mindig akad, aki nem a szokványos színekben képzeli el konyháját.

Egy csodás fehér, lakkozott tömör fa étkezőgarnitúra tárt karokkal várja! Ízig-vérig modern étkezőre vágyunk? Színes műbőr huzatú, krómozott acéllábakon álló székekkel körülvett, üveglapos asztalon is elfogyaszthatjuk ebédünket – sőt, a huzat pirosban is kapható!

A nem mindennapi vonalvezetésű, görbülő támlás étkezőgarnitúra is a miénk lehet, PVC bevonatú székekkel – ha valami extravagáns kell…


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Konyha

Konyha

A konyha, ahol minden finomság készül.
Konyhabútor tervezés

Konyhabútor tervezés

A konyha tervezésének szabályai. Kattints és olvasd el!
Design kanapék

Design kanapék

Mutatós kanapék, melyek akár alvásra is alkalmasak. Lehetséges ez?
Lemosható szövet

Lemosható szövet

A lemosható szövet a legjobb választás! Kattints és olvasd el, hogy miért!
Színek és jelentésük

Színek és jelentésük

A színek kiválasztása is nagyon fontos. Kattints és olvasd el, hogy miért!