Fejléc scriptblokk

Szövetek kopásálósága

Martindale szám – a tartósság mérőszáma

Elgondolkodtál már azon, hogy az ülőgarnitúrák szövetei vajon miért vannak kategóriákba sorolva? Ha arra gondolsz, hogy a tartósságuk miatt, akkor jó úton jársz.

Ugyanúgy, ahogy a járólapoknál, illetve a parkettáknál, van egy kopásállóságot jelző adat, az ülőgarnitúrák szövetét is jellemzi egy mérőszám. Ez szám lenne a Martindale-szám.

Mit mérnek a Marindale-számmal?

Ez a mutató a szövetek egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb jellemzője. Az úgynevezett "beülések" számát jelzi. Tehát hányszor ülhetsz rá a kanapédra anélkül, hogy a szövete komolyabb elváltozást mutatna.

Egy átlagos szövet Martindale-mutatója 15 és 25 000 körül mozog. Ez nagyjából 3-5 év használatot jelent, átlagos körülmények között. Ezen az időn túl már számítani lehet az anyag felületi elváltozására (kopás, szín, stb.)

Minél magasabb ez a szám, annál erősebb, tartósabb szövetet kapsz. Léteznek egészen magas, a valódi bőrnél akár 2x tartósabb anyagok is, amelyek Martindale száma meghaladja a 80-90 ezret is!

Legtöbb átlagos bútorszövetnél ez nincs feltüntetve, de a magasabb kategóriákban rendszeresen találkozhatsz vele és kiváló mutatója a megvásárolni kívánt ülőgarnitúra, kanapé, vagy fotel minőségének és tartósságának!


Minden cikk alja scriptblokk

Kapcsolódó cikkek

Étkezőgarnitúrák

Étkezőgarnitúrák

Praktikusabb garnitúrában venni az étkező berendezését. De milyen szempontok alapján válasszunk?
Alaprajz készítés

Alaprajz készítés

Alaprajz készítés egyszerűen. Kattints ide, és olvasd el, hogy mire kell odafigyelned!
Gyerekmatracok

Gyerekmatracok

A gyerekeknek is fontos a jó matrac kiválasztása. Ebben is segítünk!
Kókuszmatracok

Kókuszmatracok

Egészséges és pihentető alvás minden pozícióban!
Hogyan válasszunk kanapét?

Hogyan válasszunk kanapét?

Kanapéból is csak a legjobbat! Egy kis segítség a választáshoz.