Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Üveg dohányzóasztalok

Üveg dohányzóasztalok. „Üvegezés” a nappaliban.

A kérdés nem az, mi kerül a dohányzóasztalra, hanem az, hogy milyen dohányzóasztal kerül a nappaliba!

Tervezgettük már ábrándozva egy bútoráruház közepén állva, milyen jól is mutatna ez a dohányzóasztal a szobánkban? Bizonyosan. Egy csinos dohányzóasztalba nem nehéz beleszeretni – legyen a külseje bármilyen.

Bőséges a kínálat, kimeríthetetlen az ötletek tárháza – hiszen számos stílushoz szükségeltetik megfelelő asztal, ahová a kávéskészletet, a vacsorát vagy egyszerűen csak egy éppen olvasott újságot letehetjük.  A dohányzóasztal fontos dekorációs elem is: a nappali elmaradhatatlan része, elválaszthatatlan a kanapétól vagy az ülőgarnitúrától, amely elé kerül.

Természetesen a bútorhoz érdemes választani – amilyen a nappali, elsősorban az ülőgarnitúra stílusa, színe, anyaga, olyan legyen a dohányzóasztalé is, különben az összhatás nem lesz elég harmonikus!

Akárhogy nézzük, a dohányzóasztal is a nappali dísze! A szobába lépő szeme azonnal rá, mint középpontban levő bútorra irányul.

Fontos, hogy oroszlánrésze legyen a nappali hangulatának kialakításában.

Az üveg dohányzóasztalok a kifejezetten elegáns kategóriába tartoznak. Különösen az acéllal, műbőrrel kombinált darabok, melyek egy bőr ülőgarnitúra tökéletes kiegészítői lehetnek.

A szinte teljes egészében csiszolt üvegből álló dohányzóasztalok kiválóan passzolnak a modern bútorhoz, akár ún. wenge-, akár alumínium színű lábakkal, vagy egyedi kialakítású „talppal” készülnek.

Legyen az asztal négyszögletes, kerek, téglalap alakú, klasszikus vonalvezetésű vagy egy kissé „megbolondított”, legyen az üveglap homokfúvott, víztiszta vagy sötétített, csak polccal vagy fiókkal kiegészített, tárolós darab.

Lényeges viszont eldönteni, mi is az üvegasztal célja! Díszként szolgál, vagy sok dolgot szeretnénk a tetejére pakolni? Legyen benne tároló rész?

Egy üveglapos asztalt gyakrabban kell takarítani, hogy szép fényes legyen, ám cserébe kapunk egy mindig tetszetős, modern és elegáns bútordarabot, a luxus érzésével együtt…


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Fogasok, szobainasok, tükrök

Fogasok, szobainasok, tükrök

Kisebb lakásokba praktikus lehet egy fogas, szobainas. A tükör pedig mindenhol elengedhetetlen!
Csillárok, mennyezeti lámpák

Csillárok, mennyezeti lámpák

Egy szobának a világítása is nagyon fontos!
Étkezőszékek

Étkezőszékek

Rengeteg stílus, forma és méret közül válogathatsz.
Hogyan válasszunk tinibútort?

Hogyan válasszunk tinibútort?

A legnehezebb korszakban stílust választani is nehéz. Adunk hozzá egy kis segítséget!
Hab matracok

Hab matracok

A habmatrac is jó választás, na de kinek? Kattints és olvasd el!