Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Üveg dohányzóasztalok

Üveg dohányzóasztalok. „Üvegezés” a nappaliban.

A kérdés nem az, mi kerül a dohányzóasztalra, hanem az, hogy milyen dohányzóasztal kerül a nappaliba!

Tervezgettük már ábrándozva egy bútoráruház közepén állva, milyen jól is mutatna ez a dohányzóasztal a szobánkban? Bizonyosan. Egy csinos dohányzóasztalba nem nehéz beleszeretni – legyen a külseje bármilyen.

Bőséges a kínálat, kimeríthetetlen az ötletek tárháza – hiszen számos stílushoz szükségeltetik megfelelő asztal, ahová a kávéskészletet, a vacsorát vagy egyszerűen csak egy éppen olvasott újságot letehetjük.  A dohányzóasztal fontos dekorációs elem is: a nappali elmaradhatatlan része, elválaszthatatlan a kanapétól vagy az ülőgarnitúrától, amely elé kerül.

Természetesen a bútorhoz érdemes választani – amilyen a nappali, elsősorban az ülőgarnitúra stílusa, színe, anyaga, olyan legyen a dohányzóasztalé is, különben az összhatás nem lesz elég harmonikus!

Akárhogy nézzük, a dohányzóasztal is a nappali dísze! A szobába lépő szeme azonnal rá, mint középpontban levő bútorra irányul.

Fontos, hogy oroszlánrésze legyen a nappali hangulatának kialakításában.

Az üveg dohányzóasztalok a kifejezetten elegáns kategóriába tartoznak. Különösen az acéllal, műbőrrel kombinált darabok, melyek egy bőr ülőgarnitúra tökéletes kiegészítői lehetnek.

A szinte teljes egészében csiszolt üvegből álló dohányzóasztalok kiválóan passzolnak a modern bútorhoz, akár ún. wenge-, akár alumínium színű lábakkal, vagy egyedi kialakítású „talppal” készülnek.

Legyen az asztal négyszögletes, kerek, téglalap alakú, klasszikus vonalvezetésű vagy egy kissé „megbolondított”, legyen az üveglap homokfúvott, víztiszta vagy sötétített, csak polccal vagy fiókkal kiegészített, tárolós darab.

Lényeges viszont eldönteni, mi is az üvegasztal célja! Díszként szolgál, vagy sok dolgot szeretnénk a tetejére pakolni? Legyen benne tároló rész?

Egy üveglapos asztalt gyakrabban kell takarítani, hogy szép fényes legyen, ám cserébe kapunk egy mindig tetszetős, modern és elegáns bútordarabot, a luxus érzésével együtt…


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Ülőkék, kisszékek, bárszékek

Ülőkék, kisszékek, bárszékek

Ha nincs elegendő ülőhelyed a vendégek számára. Kattints és olvass róluk bővebben!
Textilbőr anyagok

Textilbőr anyagok

A textilbőrök előnyei és hátrányai. Kattints a részletekért!
Ülőkék, kisszékek, bárszékek

Ülőkék, kisszékek, bárszékek

Apró kiegészítő, a lakásba bárhova!
Tv-állványok

Tv-állványok

Egy stílusos tv-állvány is elengedhetetlen!
Trópusi keményfa ágykeretek

Trópusi keményfa ágykeretek

Ha a külcsín is fontos. Kattints és olvass róla bővebben!