Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Zsákvászon anyagok

Ha a legújabb trendeknek is meg akarsz felelni, nem mehetsz el a zsákvászonhoz hasonló anyagok mellett! Nagy és neves gyártók is előszeretettel használják ezt a szövetet, mert hihetetlenül jó karaktert képesek adni egy-egy bútornak!

Sok-sok színből választhattok, magas kopásállósággal rendelkeznek, ugyanakkor a szövési szerkezetük miatt nem minden terméken mutatnak jól.

Robosztusabb, nagyobb kanapékra érdemes választani, ott ugyanis nagyon jól mutat a zsákszerű felület! Egyes típusok esetében találkozhattok teflonnal bevont anyaggal is, aminek a kopásállósága kifejezetten magas!

A zsákvászon anyagok tapintása enyhén durva, ugyanakkor mégsem bántó, amit úgy érnek el, hogy finom és jó minőségű anyagokból szőnek vastagabb szálakat és ebből alakítják ki a mintázatot. Ez az anyag rugalmas, nem nyúlik és könnyedén tisztítható akár géppel is! Vegyszeres gépi tisztítás után soha ne felejtsük el a tiszta vízzel történő átmosást! Ezzel megelőzhető, hogy az anyag foltosodjon!

Fontos tudni, hogy a szövetek esetében nem a vastagság a legfontosabb szempont! Ha jól akarunk választani, akkor az alábbi két szempontot vesszük figyelembe:

Az első a felhasznált fonal sodrási technológiája és minősége. Minél több elemi szálból van összesodorva egy fonal, annál tartósabb. Az azonos szálakból azonos darabszámban összesodort fonalaknál a döntő különbséget a sodrás technikája adja meg.

A második a szövés sűrűsége. Minél több úgynevezett keresztpont található 1 négyzetcentiméteren, annál sűrűbb a szövet. Ezt magatok is könnyedén ellenőrizhetitek: tartsátok a fény felé a szövetmintát, így láthatóvá válik, mennyi fényt ereszt át. Minél kevesebb fény szűrődik át a szöveten, annál jobb! Ezzel a technikával könnyedén összehasonlíthatjátok az anyagokat egymással.

A zsákvászon anyagok előnyei:

  • erős, strapabíró felület
  • géppel is tisztíthatóak
  • magas minőségűek
  • bútorunk igazán karakteres lesz vele
  • magas a kopásállóságuk

A zsákvászon anyagok hátrányai:

  • a zsákszerű szövés miatt könnyű kihúzni a szálakat
  • nem éppen az olcsóbb szövetek közé tartoznak (de ez a minőségen is meglátszik, így nem annyira hátrány)

Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszunk kanapét?

Hogyan válasszunk kanapét?

Kanapéból is csak a legjobbat! Egy kis segítség a választáshoz.
Kanapé vendégágynak

Kanapé vendégágynak

Válassz egy kanapét vendégágynak. Mikor jó választás?
Éjjeliszekrények

Éjjeliszekrények

Szemüveg, víz, telefon? Hova rakjuk ezeket lefekvéskor? Kattints és megtudod!
Ágytakarós franciaágyak

Ágytakarós franciaágyak

Ha nem szeretsz minden nap beágyazni, kattints a megoldásért!
Rattan és fonott komódok, tárolók

Rattan és fonott komódok, tárolók

A kertben is fontos a tárolási lehetőség!