Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Kanapé mindennapos alvásra

Kanapé mindennapos alvásra. Kettő az egyben, nem kávé, mi az?

Kéne egy ágy! Ám ha ágyat veszünk, hol ülünk majd kényelmesen napközben? No és hová ültetjük le a vendégeinket? Ágy és kanapé együtt már nem fér el. Azok számára, akik ezzel a kérdéssel küzdenek, egyedül a kanapéágy a jó megoldás.

Hogyan fest egy igazán otthonos, hangulatos lakás? Nemcsak az ízléses berendezés, a kellemes fényviszonyok számítanak. Az is lényeges, hogy otthonunk ne legyen túlzsúfolt. Egy levegős, áttekinthető lakásban érzi magát igazán jól az ember - ahol minden bútordarabnak megvan a szerepe, sőt, akár több célnak is megfelel. Egy mindennapos alvásra alkalmas kanapéval, mely 2 személyes, a helyiség éjjel a hálószoba szerepét tölti be, napközben pedig ideális nappali. A kettőt csupán egy mozdulat választja el egymástól: a kanapé ággyá alakítása illetve visszarendezése eredeti állapotába.

Amikor a vendég meglát egy ízlésesen berendezett lakást, és a nappaliban a mutatós kanapét, meglepve kiált fel: no, és hol alszol? A válasz többnyire meglepi. Sokak szerint ugyanis a kanapén nem lehet kényelmesen aludni. Ez tévedés – csak megfelelő kanapéágyra van szükségünk…

Mi más megoldás adódhat egy kis lakásban, ahol nem helyezhető el fekhely és kanapé is? Valóságos áldás a jól kihasználható, csinos kanapéágy! Cseppet sem lehetetlen, hogy egy franciaágy kényelmét biztosítsa. És voilá: nappali és hálószoba együtt megoldva.

Legyen bármilyen az elképzelésünk a mindennapos alvásra használatos kanapé külsejével kapcsolatban, fontos, hogy rejtsen ágyneműtartót is - hiszen egy külön ágyneműs láda csak újabb helyet foglalna a szobában. A szekrényben pedig egyébnek is kell a hely.

Lényeges, hogy a kanapéágy kinyitása-összecsukása ne legyen túl megerőltető és bonyolult: ha az ember fáradt este, az utolsó dolog, amire vágyik, hogy nagy nehézségek árán bújhasson ágyba. Ilyen szempontból melegen ajánlott a billenthető háttámla – napközben a kényelmes hátradőlést nagyméretű párnák biztosítják, de éjszakára megfelelő fekvőfelületet kapunk. A háttámla lebillentése és az ülőfelület előrehúzása pedig könnyen kivitelezhető.

A nagypárnás megoldást talán nem mindenki kedveli, ám ha valóban kényelmes ágyra vágyunk a kanapé „személyében”, a kemény háttámla szükséges. Ha a hátunk gyakran fáj, érdemes gerincvédő zónás kanapét vennünk mindennapos alvásra. A relax zónás is n agyon jó megoldás, melyben az alátámasztás még jobb.

Fontos elvárásunk a kanapéval kapcsolatban, hogy azon kellemesen érezzük magunkat: ne legyen túl meleg, de hideg sem. Ezért mindennapos alvásra használatos kanapéra ne válasszunk textilbőr szövetet. Bosszankodni fogunk miatta, mert az ágynemű könnyen elmozdul.

A kanapéágyak többségéhez karfa és karpárna is van. Így sokkal mutatósabbak, de van lehetőség karfa nélkül is megvenni a bútort. Mindegy, hogy konzervatív az ízlésünk, vagy modern. Az üde színvilággal és élénk mintákkal hívogató, fiatalos kanapéágyak mellett a hagyományos megjelenésűekből is van választék bőven. Nem kell aggódnunk - ha minden megfelel a kanapén, de a szín vagy a szövet nem tetszik, többféle változatban is megvehetjük azt.


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Tömör fenyő ágykeretek

Tömör fenyő ágykeretek

Ha igazán tartós ágykeretre vágysz, válassz tömör fenyő bútort!
Hálószoba

Hálószoba

Ha egy igazán jót szeretnél aludni, fontos a berendezés! Kattints a tippekért!
Gyerekszoba

Gyerekszoba

A gyerekszoba az élet megalapozása. Kattints, hogy megtudd, mi minden kell a berendezéséhez!
Hogyan válasszunk matracot?

Hogyan válasszunk matracot?

A hálószoba legfontosabb része, a matrac. Kattints, hogy könnyebben válassz!
Hab matracok

Hab matracok

A habmatrac is jó választás, na de kinek? Kattints és olvasd el!