Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Fürdőszoba

A fürdőszoba

Manapság már rengeteg méretű és formájú mosdó kapható a piacon, így legjobb, ha már a tervezésnél eldöntitek, hogy milyen méretű és típusú darabot választatok.

A minimum helyigény egy mosdótál esetében 60x40 cm, de valahol nektek is el kell férnetek, így legalább 60x90 cm-el számoljatok. A fürdőszoba szélessége ebből adódóan minimum 130-140 cm legyen, ellenkező esetben nehézkes lesz a tisztálkodás.

A másik lényeges berendezési tárgy a fürdőszobában, a zuhanyzó, vagy zuhanykabin. Ebben az esetben ajánlott a 90 cm-es méretűt választani, mivel így kényelmesebben mozoghattok benne. A kabin anyaga rengeteg féle lehet: üveg, plexi, műanyag, stb. Ha zuhanytála nélküli típust választatok, különösen figyelmesen járjatok el a szigetelésnél, nehogy eláztassátok az alsó szomszédot!

A fürdőkádak 160-180 cm hosszúságúak, de beépíthettek sarokkádat, vagy ha kisebb helyetek van, akkor aszimmetrikus kádat is.

A tervezés során vegyétek figyelembe a mosógép méreteit is, bár ha nem fér el, ennek kialakíthattok helyet a konyhában is.

Tisztálkodás előtt a szennyes ruháinktól is itt szabadulunk meg, így egy megfelelő tárolót ennek is be kell tervezni.

A tisztálkodószereknek, mosó- és tisztítószereknek, valamint wc papírnak jól jön egy zárható szekrény, vagy beépített polc. A nyitott felületeken csak azt tároljatok, amit éppen használtok, vagy feltétlenül szükséges, ezzel is megelőzve a rendetlenséget.

A wc minimális szélessége 80-85 cm, hosszúsága a kagyló előtt minimum 60 cm legyen. Ha kézmosót is szeretnétek elhelyezni benne, akkor kicsit nagyobbra tervezzétek.

Mielőtt a szennyvizet is bekötnétek, döntsétek el a wc kagyló öblítési típusát is. Létezik alsó, vagy hátsó kifolyású, lapos és mély öblítésű is.


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Fix kanapék, heverők

Fix kanapék, heverők

Praktikus kialakítású heverők és fix kanapék. De mikor is jó választás ez a fajta bútor?
Rugós matracok

Rugós matracok

Az oldalt alvók választása: a rugós matrac.
Hogyan válasszunk tinibútort?

Hogyan válasszunk tinibútort?

A legnehezebb korszakban stílust választani is nehéz. Adunk hozzá egy kis segítséget!
Nappali

Nappali

A nappali, ahol a legtöbb időt töltöd. Kattints a berendezési tippekért!
Hangulatteremtő álló lámpák

Hangulatteremtő álló lámpák

Hangulatvilágítás? Naná! Állólámpával!