Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Fürdőszoba

A fürdőszoba

Manapság már rengeteg méretű és formájú mosdó kapható a piacon, így legjobb, ha már a tervezésnél eldöntitek, hogy milyen méretű és típusú darabot választatok.

A minimum helyigény egy mosdótál esetében 60x40 cm, de valahol nektek is el kell férnetek, így legalább 60x90 cm-el számoljatok. A fürdőszoba szélessége ebből adódóan minimum 130-140 cm legyen, ellenkező esetben nehézkes lesz a tisztálkodás.

A másik lényeges berendezési tárgy a fürdőszobában, a zuhanyzó, vagy zuhanykabin. Ebben az esetben ajánlott a 90 cm-es méretűt választani, mivel így kényelmesebben mozoghattok benne. A kabin anyaga rengeteg féle lehet: üveg, plexi, műanyag, stb. Ha zuhanytála nélküli típust választatok, különösen figyelmesen járjatok el a szigetelésnél, nehogy eláztassátok az alsó szomszédot!

A fürdőkádak 160-180 cm hosszúságúak, de beépíthettek sarokkádat, vagy ha kisebb helyetek van, akkor aszimmetrikus kádat is.

A tervezés során vegyétek figyelembe a mosógép méreteit is, bár ha nem fér el, ennek kialakíthattok helyet a konyhában is.

Tisztálkodás előtt a szennyes ruháinktól is itt szabadulunk meg, így egy megfelelő tárolót ennek is be kell tervezni.

A tisztálkodószereknek, mosó- és tisztítószereknek, valamint wc papírnak jól jön egy zárható szekrény, vagy beépített polc. A nyitott felületeken csak azt tároljatok, amit éppen használtok, vagy feltétlenül szükséges, ezzel is megelőzve a rendetlenséget.

A wc minimális szélessége 80-85 cm, hosszúsága a kagyló előtt minimum 60 cm legyen. Ha kézmosót is szeretnétek elhelyezni benne, akkor kicsit nagyobbra tervezzétek.

Mielőtt a szennyvizet is bekötnétek, döntsétek el a wc kagyló öblítési típusát is. Létezik alsó, vagy hátsó kifolyású, lapos és mély öblítésű is.


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Gyerekszoba

Gyerekszoba

A gyerekszoba az élet megalapozása. Kattints, hogy megtudd, mi minden kell a berendezéséhez!
Üveg dohányzóasztalok

Üveg dohányzóasztalok

Üveglapos dohányzóasztal - a nappali éke.
Hálószoba

Hálószoba

Ha egy igazán jót szeretnél aludni, fontos a berendezés! Kattints a tippekért!
Gardróbszekrények

Gardróbszekrények

Gardróbszekrény - amelybe mindent elrejthetsz!
Komódok, kisszekrények

Komódok, kisszekrények

Kiegészítő bútorok, de elengedhetetlenek minden lakásba.