Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Fogasok, szobainasok, tükrök

Fogasok, szobainasok, tükrök. Hová akasszalak…?

Bizony, a ruhának is kell tartó – akár egy szép fogas, akár szobainas formájában, no és a tükör is központi helyet foglal el a szobában, érdemes jól kiválasztani!

A ruha, amit viselünk, többet ér annál, hogy csak úgy ledobva tartsuk: ha nem szekrénybe vagy polcra kerül, mert gyakran használjuk, szükségünk van egy állandó tartóra. A hagyományos típusú fogasok ideálisak erre a célra – hátrányuk, hogy nem mindenhol jut nekik hely, ezért sok lakásban a falra szerelhető megoldást választják – ennél sem árt azonban, ha van benne egy kis rafinéria, valami jópofa!

A hagyományos fogas kínálat mára nem is annyira hagyományos – a legváltozatosabb külsővel vehetjük  birtokba őket.

Fémvázas formában, márvány mintával fóliázva, festett acélvázzal, az akasztók formája is igen kreatív lehet, felfelé álló, görbített, több-kevesebb ággal és akasztós karral; a fogasok zöld vagy rózsaszín színei pedig cseppet sem mondhatók szokványosnak.

A gyerekeknek különösen tetszik majd egy ceruza alakú vagy figurás, autós, többszínű fogas: a csemeték birodalmának mutatós és praktikus kiegészítője lehet.

A szobainastól sokan idegenkednek, pedig kiváló szolgálatot tehet, ha nem akarjuk összegyűrni a kikészített ruhát. Kis helyen elférnek, praktikusak és a legváltozatosabb külsővel állnak rendelkezésünkre.

Modern és konzervatívabb szobába is találunk megfelelőt: fából és acélból, bükk színben és króm vázzal, de különleges dizájnnal, szokatlan formában is kapható, króm akasztóval vagy karfás kialakítással. Némelyikhez kör alakú tartórész is csatlakozik, melyre elférnek az apró kiegészítők.

A tükör központi helyet foglal el a helyiségben – ezért olyat válasszunk, ami mutatós és tetszik is.

Az álló tükörhöz persze hely szükséges, fa keretes változatban, illetve pácolt tömör nyírfából különösen szép – utóbbihoz klasszikus stílusú fogas és szobainas is dukál, ennél a „családnál” a tükör aljában szép fiók is található.

Helytakarékosabbak a falra rakható tükrök, melyeknek feltétlenül érdemes harmóniában lenniük a helyiség stílusával – ha az trendi, fiatalos, akkor tükör kerete is legyen ilyen.

Egy klasszikus szobából nem hiányozhat a cseresznyeszínű, ovális tömör gumifa tükör, vagy a klasszikus antikolt tükör, patinázott dió színben! Fehérben is kapható antikolt tömör nyírfa tükör – igazán nőies darab!

A visszafogottan modern, természetes színeket kedvelő otthonokba a skandináv stílusú fali tükrök passzolnak leginkább, míg az igazán modern lakások tökéletes tartozékai az elegáns, tölgy színű, szögletes keretes darabok, melyek többsége elemes bútorcsalád része, így további bútorokat is beszerezhetünk melléjük. Melyik stílus a kedvencünk? Tartsunk tükröt magunknak!


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Kanapé vendégágynak

Kanapé vendégágynak

Válassz egy kanapét vendégágynak. Mikor jó választás?
Hangulatteremtő álló lámpák

Hangulatteremtő álló lámpák

Hangulatvilágítás? Naná! Állólámpával!
Íróasztalok, számítógépasztalok

Íróasztalok, számítógépasztalok

A dolgozószoba berendezése is fontos. De hogyan válasszunk megfelelő bútort?
Forgószékek, tárgyalószékek

Forgószékek, tárgyalószékek

Rengeteg stílus és forma. Kattints és tudd meg hogyan válassz!
Figurás dohányzóasztalok

Figurás dohányzóasztalok

Mutatós, figurás dohányzóasztalok. Kattints a részletekért!