Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Kanapé vendégágynak

Kanapé vendégágynak. Ki aludt a kanapémon?

Gyakran látogatnak meg a szülők? Nálad alszanak a barátok? Akkor olyan kanapéra van szükséged, melyen átmenetileg kényelmesen alhatnak, számodra pedig ideális nappali pihenőhely!

Szerencsénk van, ha lakásunkban ágynak és kanapénak egyformán jut hely – mégis, érdemes olyan kanapét választanunk, melyet ágyként is használhatunk. Ha gyakran vannak látogatóink, ne kelljen hálózsákban altatni őket!

A kanapé a szoba lelke. Sokat számít a megjelenése. Kanapénk akkor ideális, ha harmonizál a szoba színeivel, stílusával: együtt alkotják meg a tökéletes hangulatot. Akinél ritkán jár vendég, persze vásárolhat nem kihúzható kanapét – de célszerű ágyfunkcióval ellátottat választani, mert sosem tudni, mikor lesz rá szükség.

A nappaliban állandóan használhatjuk ezt a bútort, de berakhatjuk a vendégszobába is - olykor le ülünk rá, ám alapvetően a hozzánk látogatókat szolgálja. 

Egy vendégágyként használatos kanapé kevesebb elvárásnak kell, hogy megfeleljen, mivel nem szolgál nap mint nap alvásra. Legyen tehát inkább kanapéként kényelmes, ágyként pedig egy-egy éjszakára megfelelő.

Ha vendégágynak való kanapét vásárolunk, bátran elengedhetjük a fantáziánkat.

A célnak megfelel egy klasszikus stílusú, elegáns vonalvezetésű kanapé is, mely nemcsak nagyon mutatós, de támladerék kiképzése is kényelmesebb annál, mint ha nagyméretű díszpárna biztosítja a háttámlát.

Egy vendégágyként funkcionáló kanapé kinyitva nem mutat jól nappal a szobában. Ággyá alakítása némileg nehezebb, ám nem kell minden nap bajlódnunk vele. Ezekben a kanapékban is megbújik viszont az igen hasznos ágyneműtartó – amely nem mellesleg egyéb holmik tárolására is alkalmas lehet!

A vendégágynak használt kanapéra szabadabban választhatunk szövetet is. Hiszen elsősorban ülőhely lesz majd, nem kell attól tartani, hogy  minduntalan elmozdul rajta az ágynemű.

Nem köt minket a kanapéágy formája sem: ha hajlított az ülőfelület, az sem baj! Márpedig a modern bútordaraboknál gyakran élnek a tervezők ezzel a rafinált megoldással.

Külön kategória a karfás heverő, szivacsos ülőfelülettel –vendégágynak ez is ideális. Nyitható, kényelmesen elalhat rajta két ember, egy kis szobában különösen jól mutat. További előnye, hogy gyermekeknek akár összecsukott állapotban is megfelel.

Egy vendégágynak alkalmas kanapéról többnyire nem hiányozhat a dizájnos karfa. Számos darabot ez tesz igazán csalogatóvá. Tehát, vadászatra fel!


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Könyvespolcok

Könyvespolcok

Kötelező darab egy olvasni szerető lakásába!
Fali képek

Fali képek

Egy kép nagyon fel tudja dobni a szoba hangulatát. Nem hiszed? Próbáld ki!
Gyerekszoba

Gyerekszoba

A gyerekszoba az élet megalapozása. Kattints, hogy megtudd, mi minden kell a berendezéséhez!
Textilbőr anyagok

Textilbőr anyagok

A textilbőrök előnyei és hátrányai. Kattints a részletekért!
Hangulatteremtő álló lámpák

Hangulatteremtő álló lámpák

Hangulatvilágítás? Naná! Állólámpával!