Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Design kanapék

Design kanapék, hihetetlen kényelemben

Modern, az átlagostól eltérő, netán kissé futurisztikus nappalira vágyunk? Nem hiányozhat belőle egy mutatós design kanapé!

Számos lakberendezési áruházban találkozhatunk szemet gyönyörködtető, különleges, olykor meglehetősen szokatlan formájú design kanapékkal. Nos, ezek a bútordarabok, melyek joggal bűvölik el az embert, egy igazán modern otthon ékességei. Amikor rájuk nézünk, legszívesebben azonnal kipróbálnánk őket!

A fix design kanapé, mely helyet foglalhat egymaga a szobában, vagy állhat több darabból, csak olyan helyiségben mutat jól, ahol stílusa harmóniában van a hasonlóan modern berendezéssel.

Letisztult formák, fémes csillogás, szabályos vonalvezetés, minimalista stílus – ezek azok, melyekhez tökéletesen passzol. Elsősorban a nappali és a vendégszoba kelléke.

A kanapék egy része alkalmas mindennapos alvásra, ám kialakításukat illetően a tervezők merész megoldásokkal éltek, s ezek teszik igazán vonzóvá őket!

A háttámla lehet ívesen hajló, az ülőfelület kétoldalt megemelkedő, de lehet a design kanapé teljesen puritán stílusú is, fém lábakkal, melyen a háttámlát csak néhány szögletes párna biztosítja. Egy a lényeg, ne legyen átlagos!

Ha valaki ilyenre vágyik, lehetséges a régies és az új stílus ötvözése egy és ugyanazon bútoron: az oldschool kanapé jó példa erre, mely ránézésre néhány évtizeddel korábbi, ám mechanikáját illetően meglehetősen modern. Sőt, a támlát lehajtva ággyá is alakítható.

Különleges, olykor meghökkentő megoldások jellemzik a design kanapékat. A kényelmes, szemrevaló, dísztűzéses, a szolid, visszafogott, a lyukas háttámlás és a fém „kecskelábakon” álló változat jól megfér egymás mellett ebben a kategóriában. Modern, fiatalos otthonban mutatnak a legjobban!


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Íróasztalok, számítógépasztalok

Íróasztalok, számítógépasztalok

A dolgozószoba berendezése is fontos. De hogyan válasszunk megfelelő bútort?
Előszobafalak, cipősszekrények

Előszobafalak, cipősszekrények

Az előszoba elengedhetetlen kellékei az előszobafalak és a ciősszekrények.
Étkezőgarnitúrák

Étkezőgarnitúrák

Praktikusabb garnitúrában venni az étkező berendezését. De milyen szempontok alapján válasszunk?
Komódok, kisszekrények

Komódok, kisszekrények

Kiegészítő bútorok, de elengedhetetlenek minden lakásba.
Hab matracok

Hab matracok

A habmatrac is jó választás, na de kinek? Kattints és olvasd el!