Kényelemszakértő.hu

Lakberendezési cikkek és bútorvásárlási tanácsok a Kényelemszakértőtől

 

Rugós matracok

Rugós matracok. Te hogy alszol? Olyan matracod legyen!

Gondoltuk volna, hogy ha oldalt, vagy akár háton szeretünk aludni, arra külön matrac is ajánlható? Valóban nem mindegy, milyen az az álom!

Van, aki oldalt fekve szeret pihenni, másoknak háton-, vagy hason fekve kényelmes aludni. Legjobb akkor lesz számunkra az alvás, ha nemcsak a bútorunk klassz, de az ágybetét, a matrac, amin fekszünk, alvó pozíciónkhoz is alkalmazkodik és mindennapos alvásra tökéletes.

Azok, akik legszívesebben oldalukra fekve alszanak, és a testsúlyuk átlagosnak mondható, leginkább egy félkemény matraccal járnak jól, mely bonellrugós.

Nem árt, ha süppedésgátló csíkok is vannak benne, melyek hozzájárulnak a még megfelelőbb alátámasztáshoz, hiszen nem mindegy, mennyire kényelmes derekunk, gerincünk számára a fekhely! Még jobb, ha az ágybetét szellőző nyílásokkal is ellátott: a matrac jobban „lélegzik”, mi pedig nem  izzadunk le alvás közben.

Azoknak, akik maguk sem tudják, milyen testhelyzetben alszanak legjobbat – leginkább mindenhogy szoktak aludni -, ajánlott egy szintén félkemény, szellőzős, bonellrugós, vagy ún. táskarugós matrac, mely nyomáselosztó réteggel rendelkezik, ezért a testsúly remekül eloszlik rajta, a gerincnek pedig kiváló alátámasztást ad.

A mindenhogyan alvóknak a kemény rugós matracok is megfelelőek. A lágy matracok inkább az oldalt-, illetve félhason alvóknak javasoltak – szintén kiváló alátámasztást adnak, süppedésgátlóval ellátottak.

A matracok kókuszrost lemezzel, relax zónával egészülhetnek ki.

A kellemes álomhoz fontos a „borítás” is - a matracokhoz mosható, higiénikus szövetek járnak, van, amelyik kétféle huzattal is kérhető, sőt, olyan is, amelyhez speciális szövet van.

A szövetek a gombák, atkák és baktériumok ellen is védelmet nyújtanak. Az ágybetétek speciális tulajdonságai típustól is függenek, a matracok többféle méretben kérhetők. A kényelem és az egészség mindenekelőtt!


Kovács Krisztián
Kényelemszakértő

Kényelemszakértő.hu


Kapcsolódó cikkek

Mikroszálas szövetek

Mikroszálas szövetek

A mikroszálas szövetek tudnivalói egy helyen. Kattints és olvasd el!
Fenyő komódok

Fenyő komódok

A fenyőből sosem elég!
Étkezőszékek

Étkezőszékek

Rengeteg stílus, forma és méret közül válogathatsz.
Fürdőszoba

Fürdőszoba

Nem is gondolnád, de a fürdőszoba is részletes tervezést igényel. Kattints a részletekért!
Ülőkék, kisszékek, bárszékek

Ülőkék, kisszékek, bárszékek

Ha nincs elegendő ülőhelyed a vendégek számára. Kattints és olvass róluk bővebben!